Sunday, June 7, 2009

Ayah

Sabtu pagi ... aku bertolak ke Bentong .. nak temankan ayah sebab mak & adik aku Miza berangkat ke Jakarta.. flight dorang waktu tengahari...
Sampai kat umah ayah, dia tak ada, aku pun baca paper.. husband dok jenguk kat tempat yang tengah wat renovation. Lepas tu, aku pun start nak bersiap pergi ke kenduri umah Mak Ngah Ani..
Tetiba, husband aku ckp ayah call, dia ada di kecemasan, hospital bentong. Ya Allah.. aku terkejut sangat..
Sedang aku nak keluar ke kereta, ayah call, mintak aku carikan ubat yang dia makan sekarang, buku rekod hospital - HKL & Selayang.. aku panik pulak.. ambil masa lama nak cari.. sedangkan ayah terus call lagi, meminta aku cepat sikit.. doc sedang tunggu..
At last, jumpa.. aku yang dalam kerisauan, terus igt, dia kene heart attack.. tanpa berlengah, terus berkejar ke hospital.. Aku sedihnya, ayah nampak pucat sangat..
Tak lama lepas tu, baru aku sedar, ayah bukan kene heart attack, tapi darah dia dah kurang dgn banyak !.. doctor said, got internal bleeding..
Aku dah mula serba salah, nak bagitau mak atau tak.... kol adik aku yusri, he said, we must inform mak..dia kata, flight ke Jakarta tu, delayed. Kalau tak, mak dah ada dlm flight.. alhamdulillah..
Then, doc said ayah kene dihantar ke Temerloh, tapi aku n husband merayu pada doc, kami nak ayah ke HKL. Anak2 kat KL, so senang kami nak jaga ayah kat HKL..

Sekarang, punca internal bleeding tu belum dapat dipastikan...

2 comments:

Jue Hussin said...

salam Noli... pak cik cemana skang? Dah tu ke punca internal bleeding tuh? Sabo bebenyak ek... mak cik kensel ke trip g Jakarta tu?

nurleeta said...

slm...jue. doc ckp ada ulcer dlm perut...trip Jakarta tu kensel..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...