Saturday, September 17, 2011

Lemang spesial n ayam pansuh

Aidilfitri baru2 ni, aku n family celebrate di umah mertuaku di Kg Semerah Darat, Batu Pahat.. Sebelum ke sana, kami balik dulu ke umah mak aku di Bentong.. husband aku nak melemang !... Kat semerah memang dorang tk buat lemang,, family aku pulak masa dolu2 memang wajib la ... cuma lately ni ayah aku order je... Emak n ayah aku suka la... at least kami belajar buat lemang sendiri.
Entah camna, aku tetiba pulak teringat pasal Ayam Pansuh.. teringin pulak aku nk rasa resipi orang sarawak ni. apa lagi browse internet la cari resipi... Kiranya kali ni proses pembakaran lemang agak istimewa dengan kehadiran sebatang ayam pansuh..hahhahaha









Ayam pansuh sebatang dibakar bersama deretan lemang..hehe

5 comments:

Nur Misnan said...

adusss... tak pernah rasa ayam pansuh
mcm nak cuba buat... resipi ada?

Anonymous said...

Saya pun nak tahu lebih tentang lemang ini.

nurleeta said...
This comment has been removed by the author.
nurleeta said...

ini bukan lemang..tapi masakan orang sarawak...ayam di masak dalam lemang..saya pun ambil resepi dari internet... nnti saya letak kat post baru ye.

nurleeta said...

ini bukan lemang..tapi masakan orang sarawak...ayam di masak dalam lemang..saya pun ambil resepi dari internet... nnti saya letak kat post baru ye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...