Wednesday, October 29, 2008

Makan2 di ofis..




Hari ni, sempena raya merangkap majlis perpisahan utk Wan (resignation) & Yana (practical trainee), kitorang kat CPU, corp accounting ,etiqa buat makan2.. Pot luck gitu.. Aku ditugaskan utk rebus nasi himpit jer..hehe.. keje paling senang !..

Saturday, October 25, 2008

Nak balik Bentong !

Tengahari ni,, lepas gie open house kat Wangsa Keramat ,, aku n family akan terus balik Bentong.. rindunya kat Mak n Ayah.. Kate mak, ayah nampak sihat dlm sehari dua ni...lepas balik dr jumpa tabib Cina kat Langkap Perak.

Friday, October 24, 2008

Sumpahan lrt ????


hahahhaha.. baru jer aku meluahkan perasaan psl lrt ni.. esoknya & esoknya aku lambat sampai ofis.. LRt ni cam tau2 je aku dok merungut psl dia.. mengapakah..

After about one hour.. beratur.. barulah dpt masuk tren. tu pun alahai.. sesendat sardin cap apa tah.. tersepit antara manusia lain,, langsung tk dpt bergerak.. siksanya aku rasa.. lepas ramai yg keluar kat KLCC baru lah rasa lega sket..

Tapi,, biar tersepit tk leh gerak, yg penting aku tk dok bwh ketiak org !!!.hehehehehe....

Monday, October 20, 2008

LRT OH LRT


Malam ni, aku nk meluahkan perasaan...

Setiap ari,, g keje,, aku naik lrt.. alhamdulillah .. dgn adanya Putra LRT nih, aku tk perlu drive ke ofis.. klu drive, dgn traffic jam nya,, nak park kete lagi..

Aku cuma park kat Setiawangsa station.. RM3 sekali parking.. hmmmm.. dulu RM2 jer.. minyak naik,, parking kete pun naik rege..

Ya,, aku bersyukur dgn kewujudan LRT.. tapi pada masa yg sama.. byk cubaan & dugaan yg aku kene hadapi !!!

Setiap ari, lambat sket jer..punyalah panjang barisan.. org punyer la ramai.. dah la tren memang dah sedia penuh cam sardin. SEkian agak lama beratur, bila aku dh sampai yg depan skali,, rasa berdebar la pulak !!>. hish.. dapat ke aku masuk nih.. huhu..

Jgn tk tahu, kita kena ada skill camna nk menyumbatkan badan kita ke dlm tren. Klu kita takder skill ni, mmg susah ler kita nk sampai cepat. Anda perlu menolak sedikit org, dan tahan badan kita supaya tk terkeluar,, sehinggalah pintu ditutup.. & kene sentiasa bersedia bila pintu terbuka (spai kat mana2 stesen) supaya badan kita tk terpelanting !!

Sunday, October 19, 2008

Open house

Semalam.. ada beberapa invitations ke open house.. maklum, kita masih lagi dlm mood raya..

Jemputan pertama - dari Fendi & Syam.. kali ni dorang buat kat setiawangsa ajer.. tk wat kat Puchong. Ok ler tuh ! klu Puchong aku mesti tk dpt gie .. kat Mawarsari Setiawangsa tu harus lah aku pergi.. sebab dekat !.. Dorang hidangkan sate, nasi himpit & kuah lodeh, mihun.. etc..

Hmmm.. next !... jemputan seterusnya sumer kat block kitorang.. block G3. Kat tingkat 4 and last skali sama tingkat ngan umah kitorang.. .. byknya aku makan!.. ada mee kari, lemang & rendang, kuetiau & mihun sup..

Oleh kerana hari dh lewat and anak aku lak wat perangai.. tk dapat lah menunaikan jemputan dr Wati & Mizi kat Tmn Samudera Batu Caves.. Wati siap kol aku lagi.. "NOlii........mana nih tk sampai2 lagi nih ??!!''hehe.. aku mintak maaf ngan dia.. & terangkan apa yg berlaku.. Jgn merajuk ye Wati !!

Friday, October 17, 2008

Sunday, October 12, 2008

makan..

Semalam g open house kat umah Sal dan Zaini.. Umah Sal ada laksa, mihun sup, lemang, rendang etc.. tapi aku dok makan nasi impit + rendang + sambal tumis.. sedapnyaaaaaaaaaaa... yang lain aku dh tak heran..



Umah zaini kat Mawarsari apt.. Lepas jer balik dr umah Sal yg kt umah aku ni jugak,, terus ke mawarsari.. Wife zaini tk dpt nk masak sbb dh sarat sgt.. so catering ajer la.. sedap gak nasi tomato dia.. tapi yg beshnya, rojak buah !!! sedap !!! lagi satu,, ada apam warna purple !!!hehe... rupanya apam keladi.. 1st time aku mkn ..



Ari ni,, aku masak nasi ayam. Tak wat open house ehh.. just ajak Farid n family.. tapi yg lain2 tuh cam tau ajer.. Yusri n fiancee,, Lin n husband,, Ayu n kids.

Friday, October 10, 2008

hari yg bz juga

Arini cukup2 time jer spai ofis.. tk sempt nk g foodcourt pun..

Lrt punya la ramai org.. tkde aircond lak tu.. kt ampang park, baru ler aircond 'muncul',,sabo je la

Thursday, October 9, 2008

keje

Suasana keje lepas raya nih.. agak bz,, tambah2x ramai lagi yg coti..

Tk cukup staf, tapi yg request urgent bin sarjan cheques punya la ramai...

tapi apa la yg boleh aku buat.. dah nama pon makan gaji... nk cari rezeki !!

lama tk jenguk

Setelah sekian lama.. tk jenguk langsung blog aku nih ..heheh ... layak ke dipanggil blog.. aku pon tatau...

aku punya cita2 besar nk slalu 'blog' aku nih.. tapi tk kesampaian...huargh99x...



babais...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...