Friday, March 4, 2011

Dari braces ke retainer...

Semalam 3/3/2011..aku mula memakai retainer..

Setelah lebih seminggu rehatkan gigi lepas tanggalkan braces, maka bermula satu lagi episod drama gigi dalam hidup aku.. aku igtkan sakit pakai retainer ni.. rupanya tidak !.. TAPI tak selesa !.. bahagian bawah ok lagi.. kalau bahagian atas.. waaaaa...

Can u imagine, lidah ni tak dapat nak bersentuhan dengan lelangit ???? Sungguh tak aman dibuatnya.. rasa cam pendek je lidah ni bila bercakap ...keh99x...

According to Dr Tan, aku kena memakai retainer ni 24 hours selama 6 bulan.. tanggal masa nak gosok gigi aje.. makan pun kena guna.. abis tu.. camna plak nak kunyah ni..huhuhu...tapi masa makan aku tanggalkan juga..

Dah mula rasa malas nak makan ni..sebab leceh sungguh nk tanggal n pasang balik.. Mungkin baru2 permulaan kot, dah lama2 nnti ok je agaknya.. Dari satu sudut, elok benarlah aku rasa malas nak makan byk kali ni.. Biar ler dapat kurus sket... aminnnn....

3 comments:

zulkarnain said...

saya pon pakai retainer... :> menyusahkan. huhuhu

nurleeta said...

samala.. ntah sampai bila leh bertahan ni.. ni pon selalu lupa.

zulkarnain said...

pakai semasa nak tido jer. hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...